Logo Galadispuut

Corsage

Bij formele feestelijkheden zorgt de heer voor corsages zodat de andere gasten kunnen zien wie er bij wie hoort. De corsage dient niet al te groot te zijn en bij studentactiviteiten is een studentikoze vorm van corsages geoorloofd. De corsage geeft naast de verbinding tussen heer en dame ook aan middels de plaats waar deze gedragen wordt of men getrouwd is of niet.

Corsage voor man en vrouwTer volledigheid hier de manier en plaatsing van corsages. De heer draagt zijn corsage altijd op zijn linkerborst. De dame draagt hem ongetrouwd op de linkerborst en gehuwd op de rechterborst. Tevens hangt bij de dame de corsage altijd ondersteboven. Heeft de dame een strapless jurk aan of gaat de jurk verkeerd hangen met corsage, dan wordt de corsage om de pols gedragen. Ongetrouwd om de linker pols, gehuwd om de rechter.

De heer hoort dus rekening te houden met de jurk van de dame bij het uitzoeken van de corsages, tevens dient hij rekening te houden met de draagbaarheid tijdens de gehele avond. De heer heeft voor het regelen van een corsage de mogelijkheid om een goede bloemist in te schakelen, maar kan ook zijn eigen creativiteit gebruiken om iets passends uit te zoeken. Naast het regelen en of uitzoeken van de corsages moet de heer er ook zorg voor dragen dat de corsage van de dame daags van te voren bij haar thuis bezorgd wordt.

-- naar Groeten --