Logo Galadispuut

Uitnodigen

Het ritueel van het uitnodigen kent meerdere stadia waaruit blijkt wat voor een avond het wordt en hoe deze kan gaan verlopen. Daarnaast geven allerlei kleinigheden aan wat er voor verwachtingen aan het feest verbonden zijn.

Het begint allemaal met een schriftelijke uitnodiging. De heer nodigt de dame uit middels een blauwe brief geschreven met een zilverkleurige pen. In deze brief staan alle details vermeld die van toepassing zijn, zoals tijden, kleding etc.

De dame reageert op deze schriftelijke uitnodiging met een roze brief geschreven met een goudkleurige pen waarin ze toelicht wel of niet geïnteresseerd te zijn. Tevens nodigt zij bij geen afwijzing hem middels dit schrijven uit op de thee.

Aan de hand van hetgeen de dame bij de thee serveert kan de man zijn conclusies trekken over de gang van zaken tijdens en na het feest. Hier volgen enkele voorbeelden, maar er zijn natuurlijk duizend en één tussenvormen te bedenken. Een droog koekje bij de thee betekend dat de dame wel mee gaat maar dat je niet meer hoeft te verwachten. Bij taart, zelfgebakken of niet, is er een kans dat er meer van komt na het feest. Hiervoor ligt de uitdaging bij de man om haar hart te veroveren. Zit er slagroomtaart bij de thee, dan heeft de man haar hart reeds veroverd en is hij verzekerd van de galaplicht.

Dit alles geld bij de meeste formele gelegenheden zoals een gala, alleen bij een schrikkeljaar worden de rollen omgedraaid. Dan nodigt de dame een heer uit om naar een gala te gaan, waarop de heer zal reageren op haar invitatie.

-- naar Kleding --